logo
Femke Gerris

FEMKE GERRIS

femke@vormenzo.nl

1976
> geboren in Bakel

1989 – 1995
> St. Willibord Gymnasium in Deurne

1995 – 1999
> Architectonische Vormgeving – Academie Beeldende Kunsten in Maastricht

1999 – 2001
> Retail and Communication Design – Willem de Koning Academie in Rotterdam

1999 – 2011
> Interieurarchitect – luijten|smeulders|architecten in Tilburg

2001 – heden
> Interieurarchitect / eigenaar – VORM EN ZO in Bakel / Amsterdam

ONTWERPFILOSOFIE


Form Follows Function – Louis Sullivan


Als interieurarchitect begin je nooit met een leeg vel: er zijn altijd al bouwkundige voorwaarden waar mee gewerkt moet worden. Een van de ontwerpuitgangspunten die ik na streef is dan ook om altijd mee te werken met het gebouw, met de bestaande architectuur. Door bestaande architectonische elementen te respecteren en te gebruiken in een interieurontwerp ontstaat er een harmonieus geheel in plaats van een losse toevoeging aan het gebouw. Het streven is om een totaalbeeld te creëren wat logisch en harmonieus aanvoelt. Ik vind dat een belangrijke aspect in het ontwerpen van een prettige omgeving.

Een ander belangrijk ontwerpuitgangspunt is uiteraard functionaliteit. “Van een mooie tafel alleen kun je niet eten”, zei mijn vader altijd. Ik ontwerp vóór mijn opdrachtgever, voor de gebruikers. De input van hoe mensen een ruimte willen gaan gebruiken is de meest waardevolle informatie die nodig is voor een geslaagd ontwerp. Doorvragen, spiegelen, prikkelen maar vooral ook luisteren zijn naar mijn mening eigenschappen die je als interieurarchitect moet bezitten om de wensen van je opdrachtgever goed te kunnen vertalen in een ontwerp.

Mijn doel is om toegankelijke interieurontwerpen te maken waar mensen zich op hun gemak voelen, geïnspireerd raken of energie van krijgen. Omgevingen waar in geleefd, gewerkt en gespeeld mag en kan worden. En die uiteraard ook gezien mogen worden!